miercuri, 1 decembrie 2010

Gutuia - Cele zece minuni ale gutuilor :

 În gutuie se găsesc leacurile pentru boli hepatice, digestive şi respiratorii 

Gutuile, aceste fructe dulci-amărui, aromate, sînt recomandate în medicina tradiţională nu numai pentru gustul deosebit, dar, mai ales pentru marea lor putere de vindecare. Într-un singur fruct e ascuns un depozit impresionant de vitamine (A, B, C, PP), săruri minerale, glucide şi fibre. Gutuile se consumă ca atare sau sub formă de suc proaspăt, nectar, sirop, jeleu, marmeladă, gem şi dulceţuri. Iată zece beneficii ale gutuilor asupra sănătăţii: 

1. Sucul proaspăt de gutui ajută în vindecarea insuficienţei pancreatice. Se bea de trei ori pe zi cîte o jumătate de pahar de suc. 

2. Pentru stimularea funcţiei hepatice, este indicată o cură de o lună de zile cu nectar proaspăt de gutui, din care se bea cîte un litru. Cercetări recente efectuate în Japonia au pus în evidenţă existenţa în coaja gutuilor a unor substanţe antivirale, care inhibă dezvoltarea microorganismelor ce declanşează hepatita de tip A, B şi C.

3. Sucul de gutui este indicat în guturai, afecţiuni pulmonare, tuberculoză. Din sîmburi, care conşin mucilagii, se prepară un ceai care ajută la vindecarea tusei, bronşitei şi a răguşelii. O linguriţă de pulbere de seminţe se amestecă cu miere. 

4. Gutuile coapte se recomandă celor care au stări de lenevire a stomacului, ajutînd la digestie. Siropul ameliorează diareele, hemoragiile uterine şi hemoroizii. Gutuile sînt un panaceu în infecţiile intestinale, inclusiv la persoanele cu colon sensibil. Sucul de gutui nu este recomandat însă, persoanelor predispuse la constipaţie. Gutuile rase şi amestecate cu miere, cîte jumătate de kilogram pe zi, combat foarte eficient colita de fermentaţie. Senzaţia de greaţă şi greutate în stomac dimineaţa trece cu o jumătate de gutuie mîncată pe stomacul gol. 

5. Urticaria trece cu comprese cu tinctură de seminţe de gutui.

6. Frunzele de gutui au şi ele întrebuinţare terapeutică, sub formă de ceai, ca astringent în tratarea diareei. Sub formă de decoct, gutuile se folosesc în cazurile de diaree la copii şi în infecţii respiratorii: se fierb cîteva bucăţi de gutuie în 250 ml de apă, timp de 5 minute şi se bea călduţ.

7. Maceratul din gutui cu scoruse este un remediu util celor care suferă de anemie. 

8. Tinctura de gutui se prepară astfel: cojile curăăţate de pe o gutuie se taie mărunt, se introduc într-o sticlă, se toarnă alcool de 50 de grade pînă le acoperă, se astupă cu dop şi se lasă la macerat 15 zile, timp în care sticla se agită de mai multe ori, după care se strecoară. Tinctura e bună pentru uns tenul şi gîtul în fiecare zi. Previne formarea ridurilor şi le diminuează pe cele existente.

9. Boala canceroasă poate fi combătută cu gutui, consumate ca atare sau nectar din pulpă şi coajă. S-a demonstrat ştiinţific faptul că anumite substanţe conţinute de gutui (în special vitamina B17) ajută la distrugerea celulelor maligne, fără a le afecta pe cele normale.

10. Degerături: se face macerat la rece, dintr-o lingură de seminţe la o cană (250 ml) cu apă, se lasă la macerat două-trei ore, se strecoară, se aplică comprese locale, din care una seara înainte de culcare.

luni, 29 noiembrie 2010

Influenta parazitilor intestinali asupra starii de sanatate

Legatura dintre Paraziti si BOLI



Stiai ca organismul tau este colonizat de o multume de paraziti care mananca zilnic din tine?
Vrei sa accepti sau nu, realiatea este ca toti avem in noi diferite specii de paraziti care ne consuma substantele nutritive si ne expun unor boli infioratoare.

Toti oamenii au?

Fara exceptie!
Iti aduc la cunostinta ca oamenii de pe planeta se impart in 2 categorii:
1. Oameni care se detoxifica(periodic)  de paraziti.
2. Oameni care NU se detoxifica de paraziti
Asadar nici NU se pune problema organismului neinfestat.
Suntem cu totii mult prea expusi, cu atat mai mult in aceste vremuri cu aer poluat, apa murdara si mancare infestata.

Partea buna este ca…